Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Latvijā tipiskā azartspēļu spēlētāja portrets būtiski atšķiras no lielas daļas rietumvalstu spēlētāju. Kamēr mūsu valstī spēļu zālēs pārsvarā manāmi jauni vīrieši, tikmēr ārvalstīs – turīgi pensionāri. Arī azartspēļu atkarīgie pārsvarā ir jauni vīrieši, intervijā "Delfi Bizness" saka Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne. Iespējams, situāciju varētu mainīt jaunie grozījumi Azartspēļu un izložu likumā, ar kuriem iecerēts pamanīt atkarību risku, vēl pirms tas kļuvis par nopietnu problēmu.

Ar likuma grozījumiem iecerēts pieķerties arī jautājumam par azartspēļu reklāmām. Tieši šī tēma pēdējās nedēļas laikā izraisīja plašas diskusijas, jo jaunais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs tika manīts ar azartspēlēm saistītā reklāmā jau pēc tam, kad kļuva par valsts amatpersonu. Birne šo konkrēto gadījumu gan komentē ļoti atturīgi.

Jauno posts

Pašatteikušos personu reģistrā šobrīd ir vairāk nekā 30 tūkstoši personu, kurām ir aktuāls aizliegums piedalīties azartspēlēs un interaktīvajās izlozēs. Kopumā šajā reģistrā ir vairāk nekā 60 tūkstoši personu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!