Foto: Privātais arhīvs

Vasaras postošajā vētrā naktī pamatīgi applūdušas daudzu sieviešu iecienītā somu tirgotāja "Sationi bags" biroja telpas. "Viss ir totālā ūdenī, viss ir pagalam. Ko varējām, saglābām," pirmdien agri no rīta biroja telpās uzņemtā video saka SIA "Sationibags.com" īpašniece Gunita Vilkāja.

Viņa rāda applūdušās telpas, kurās vīri ar sniega lāpstām cenšas savākt lietus ūdeni. Sabojātas arī mēbeles, aizgājuši bojā materiāli. Par laimi uz vietas neesot bijusi prece.

"Te ir baseins, var nākt peldēties," secina īpašniece.

Sarunā ar "Delfi Bizness" Vilkāja stāsta, ka telpas tiek īrētas un tās atrodas Jūrmalā, Slokā. "Apdrošināšanas nav, jo, kad par to interesējos, tik mazu iedzīvi neapdrošināja," stāsta Vilkāja.

"[Applūstot birojam – red.] tehnika necieta, tikai koka mēbeles un iepakojums – kartona kastes, papīrs," viņa informē. Šobrīd zaudējumus esot grūti aplēst, bet tie esot ap 1000 eiro apmērā, neskaitot mēbeles, kuras ir uzburbušas no ūdens.

"Sationi bags" darbu turpina no mājām. Kad biroja telpām pieslēgs elektrību, darbs tiks organizēts no konferenču zāles, kura ir daļēji applūdusi. Vēl ir fotostudijas telpa, kuru lietus ūdens nav skāris. Esot iespējams darboties arī tur.

Vilkāja atzīst, ka biroja atrašanās vietu uzņēmums nevar mainīt, jo Jūrmalā neesot pieejamu telpu. "Jāpārdzīvo šie zaudējumi un jāturpina strādāt," viņa saka. "Esam e-komercijas uzņēmums, mums darbs neapstājas, jārod risinājums pakot un darboties, jo pasūtījumi un piegādes notiek, neskatoties uz apstākļiem," akcentē uzņēmēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!