Foto: Shutterstock

Uzņēmums SIA "Fitsypro", kas strādā ar zīmolu "Fiqsy", no 1. augusta vairs nepiedāvā koplietošanas auto pakalpojumu, "Delfi Bizness" apliecināja uzņēmuma vadītājs Māris Avotiņš.

Turpmāk "Fiqsy" piedāvātie elektroauto būs pieejami tikai ilgtermiņa nomai, sākot no viena mēneša.

Jautāts par šādu pārmaiņu iemesliem, Avotiņš atzīst, ka ilgtermiņa nomas piedāvājums ir izdevīgāks pašam uzņēmumam.

"Īstermiņa koplietošanā ir virkne lietu, kas jānodrošina. Tur ir vajadzīga tūkstošos automašīnu mērāma flote. Savukārt, ja grib operēt ar kādām 200 vai 50 automašīnām, tad izdevīgāk ir ilgtermiņa noma," saka Avotiņš.

Uzņēmums, pārejot uz šādu biznesa modeli, piedāvāto auto skaitu klientiem neplāno samazināt. Šobrīd "Fiqsy" piedāvā aptuveni 50 "Renault Zoe" elektroauto.

"Fiqsy" turpmāk piedāvās tikai elektroauto nomu, skrejriteņi nebūs pieejami. Klientiem, kuri vēlēsies nomāt "Fiqsy" automašīnu, to nebūs iespējams izdarīt lietotnē, kā to varēja koplietošanas auto gadījumā. Pagaidām uzņēmums aicina interesentus sazināties ar uzņēmumu, lai uzzinātu par nomas iespējām.

"Fiqsy" elektrisko auto koplietošanas parks tika atklāts 2020. gada jūlijā, tobrīd piedāvājot koplietošanai 100 elektroauto. Tā bija pirmā koplietošanas auto platforma Latvijā, kam piedāvājumā bija tikai elektroauto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!