Foto: Publicitātes foto

Latvijas energoresursu tirgotājs AS "Virši-A" (darbojas ar zīmolu "Virši") uzsāk darbību Lietuvā – pirmā degvielas uzpildes stacija jau darbojas netālu no Marijampoles pilsētas, uz A5 šosejas.

314 m2 plašā degvielas uzpildes stacija ir aprīkota ar saules kolektoriem un drīzumā tiks uzstādītas arī elektromobiļu uzlādes stacijas.

Degvielas uzpildes stacija netālu no Marijampoles ir uzņēmuma pirmais solis stratēģiskajā attīstībā ārvalstīs, un ar šo lēmumu tīkls turpinās tālāku attīstību Lietuvā.

"Lietuva mums ir svarīgs tirgus attīstībai divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, pēdējo desmit gadu laikā Lietuvu raksturo veselīga ekonomiskā izaugsme. Otrkārt, no ģeogrāfiskā viedokļa šī valsts ir galvenais tranzīta ceļš uz citām Eiropas valstīm mūsu privātajiem un biznesa klientiem," saka Jānis Vība, "Virši" valdes priekšsēdētājs.

"Darbības uzsākšana jaunā valstī vienmēr ir sarežģīts uzdevums," viņš neslēpj.

Vība stāsta: "Tā ir viena no pirmajām degvielas uzpildes stacijām ceļā no Polijas uz Lietuvu. Stacijai ir plaša teritorija ar tiešu piekļuvi no A5 šosejas." Viņš pauž cerību, ka "Virši" spēs padarīt Lietuvas degvielas tirgu vēl dinamiskāku.

Degvielas uzpildes stacija strādās visu diennakti, piedāvājot arī dzērienus, uzkodas un autopreces un pielāgojoties Lietuvas iedzīvotāju vajadzībām.

Šobrīd "Virši" strauji paplašinās arī Latvijā, kur uzņēmumam ir 80 degvielas tirdzniecības vietas, un pašlaik notiek būvniecības darbi vēl 4 staciju atvēršanai šī gada laikā.

Neraugoties uz naftas produktu un enerģijas tirgus sarežģītajiem apstākļiem, 2023. gadā degvielas mazumtirdzniecības apjoms Latvijā pieaudzis par 1,0%, ņemot vērā pārdotās degvielas apjomu tonnās, savukārt "Virši" degvielas apjoms gada laikā pieaudzis par 9,5%, informē uzņēmumā.

Kopš 2021. gada 11. novembra AS "Virši-A" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" biržas alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!