Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Lidojumu, lidmašīnu, apkalpes un pasažieru drošums vienmēr ir "airBaltic" galvenā prioritāte, tādēļ šobrīd drošības apsvērumu dēļ visi "airBaltic" lidojumi uz un no Telavivas līdz 11. augustam ir atcelti, informē aviokompānijā.

Latvijas nacionālās aviokompānijas pārstāvis Augusts Zilberts norāda, ka "airBaltic" "nepārtraukti izvērtē aktuālo situāciju Izraēlā, ievērojot Latvijas varasiestāžu un starptautisko institūciju, tostarp apdrošinātāju, izdotās rekomendācijas un prasības". Lidsabiedrība uztur ciešus kontaktus ar valsts un starptautiskajām iestādēm, vērtējot iespējamos riskus lidojumiem uz Izraēlu.

"Tā kā drošības situācija Izraēlā var būt mainīga, saglabājam elastību un esam gatavi nepieciešamības gadījumā lidojumu grafiku mainīt," uzsvēra Zilberts. Attiecīgi pastāv iespējamība vajadzības gadījumā reisus atcelt arī pēc 11. augusta.

Ietekmētos pasažierus "airBaltic" aicina sazināties ar aviokompānijas Zvanu centru. Atsevišķu speciālo (vai repatriācijas) reisu šobrīd organizēt neesot nepieciešams, jo alternatīvo lidojumu iespējas, lai no Izraēlas nokļūtu Latvijā, ir pieejamas.

""airBaltic" pasažieri ir apziņoti par aktuālo situāciju, un vienlaikus aicinām pasažierus sazināties ar "airBaltic" Zvanu centru, kur tiks sniegta visa nepieciešamā informācija par citiem lidojumu variantiem. Jāuzsver arī, ka tā ir katra paša pasažiera atbildība – izvērtēt savu ceļojuma maršrutu un attiecīgi ņemt vērā konkrētajā valstī esošo situāciju (sevišķi pēdējo mēnešu laikā Tuvojas Austrumos), ievērot valstī esošos likumus un sekot attiecīgās valsts atbildīgo institūciju drošības rekomendācijām," sacīja aviokompānijas pārstāvis.

Viņš arī akcentēja, ka ""airBaltic" ir izstrādājusi rezerves procedūras un alternatīvus maršrutus – situācijas eskalācijas gadījumā Tuvojas Austrumos lidojumus uz Dubaiju nav paredzēts veikt caur Irākas gaisa telpu, bet gan pārlidojot Ēģipti un Saūda Arābiju. Piemēram, 4. augusta reisam uz Dubaiju jau bija sagatavotas pārlidojumu atļaujas Ēģiptes un Saūda Arābijas gaisa telpu izmantošanai, un vajadzības gadījumā konkrētais lidojums būtu veikts pa alternatīvo maršrutu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!