Foto: Publicitātes foto

"Rail Baltica" projekta virzītāji savulaik Ministru kabinetam akceptēšanai nodevuši dokumentu, kurā nav analizēta šī vērienīgā projekta ieviešanas izmaksu ietekme uz budžetu, turklāt tajā jau bija ietverts tā dēvētais Rīgas loks, kas ir viens no dārgākajiem posmiem.

Attiecīgi parlamentārā izmeklēšanas komisija par "Rail Baltica" projektu kārtējā sēdē šā gada 8. augustā pauda izbrīnu, kāpēc tam uzmanību nav pievērsusi un reaģējusi Finanšu ministrija. Pat paļaujoties uz to, ka projekts tiek finansēts galvenokārt no Eiropas Savienības līdzekļiem, jārēķinās arī ar valsts budžeta līdzdalību aptuveni 15% apjomā. Turpmāk maldināta ir arī Saeima, kura savus lēmumus balstījusi realitātei neatbilstošos datos, uz vienkāršotu risinājumu. Šos un citus komisijas atklātos faktus tā rosina vērtēt arī Prokuratūrai.

Jau ziņots, ka Saeima nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanu komisiju par "Rail Baltica" projekta virzībā pieļautajām kļūdām. Par tās priekšsēdētāju ievēlēts opozīcijas deputāts Andris Kulbergs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!