Foto: Shutterstock

"Lursoft IT" pieejamais gada pārskats rāda, ka 2023. gadā interaktīvo azartspēļu un derību organizētāja SIA "Optibet" apgrozījums samazinājies par 6,10%, sarūkot līdz 38,59 miljoniem eiro, savukārt peļņa bijusi par 35,42% mazāka nekā 2022. gadā.

Aizvadīto gadu SIA "Optibet" noslēdzis ar 17,76 miljonu eiro peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Uzņēmums norādījis, ka peļņas samazinājums saistīts ar vispārējās ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, kas ietekmēja gan SIA "Optibet", gan tā meitas uzņēmumu Igaunijā un Lietuvā gūtos ieņēmumus, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Šogad SIA "Optibet" paredzējis turpināt attīstību, paplašinot savu piedāvājumu interaktīvajā vidē un piesaistot jaunus spēļu piegādātājus. Uzņēmums šogad iecerējis maksimāli attīstīt un uzlabot IT risinājumus.

  • Latvijā tipiskā azartspēļu spēlētāja portrets būtiski atšķiras no lielas daļas rietumvalstu spēlētāju. Kamēr mūsu valstī spēļu zālēs pārsvarā manāmi jauni vīrieši, tikmēr ārvalstīs – turīgi pensionāri. Arī azartspēļu atkarīgie pārsvarā ir jauni vīrieši, intervijā "Delfi Bizness" saka Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne. Iespējams, situāciju varētu mainīt jaunie grozījumi Azartspēļu un izložu likumā, ar kuriem iecerēts pamanīt atkarību risku, vēl pirms tas kļuvis par nopietnu problēmu. Lasi: Desmitiem tūkstošu azartspēļu atkarīgo. Vai pilnīgs aizliegums mazinātu problēmu?

1999. gadā reģistrētais SIA "Optibet" pieder zviedru "Enlabs AB". Pērn uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 8,05 miljonus eiro, tostarp 1,83 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,62 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA "Optibet" 2023. gadā ar darba vietām nodrošinājis 164 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!