Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Alus darītava "Labietis" otrdien atzīmē savu 11. dzimšanas dienu. Pēdējie divarpus gadi aizvadīti pārmaiņu zīmē. Sākoties Krievijas pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, uzņēmuma vadītājam Reinim Pļaviņam nebija šaubu par to, ka jāpārtrauc pudeļu iepirkšana no Krievijas. Brīdī, kad lielveikali vairākus mēnešus atteicās izvietot viņu produkciju, viņš arī pārliecinājies, ka nevajag likt visas olas vienā grozā. Raugoties nākotnē, alus darītājs cer, ka jaunais likums par ražotājvalsts karodziņu izvietošanu uz preču iepakojuma rosinās pircējos patriotiskas jūtas un mudinās tos izvēlēties Latvijā ražotu alu.

Ražošanu pārnes uz kaimiņvalstīm

Latvijas neatkarīgo aldaru biedrība tika izveidota ar mērķi popularizēt vietējo alu. Biedru vidū ir tikai tādas alus darītavas, kas alu ražo Latvijā un kuru kapitālā vismaz 51% pieder Latvijas pilsoņiem. Pavasarī biedrībā bija 16 biedri, bet šobrīd sarunas uzsāktas ar vēl četrām piecām darītavām.

Viena no galvenajām problēmām, ko Pļaviņš kā biedrības prezidents saredz, ir alus ražošanas izvietošana ārpus Latvijas. Gadās, ka globāla korporācija nopērk alus darītavu Latvijā, tās iekārtas iztirgo, zemes gabalu pārdod un zīmolu pārnes ražošanai uz Lietuvu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!