Foto: Publicitātes foto

Ja kaut ko patiešām vēlies, tas piepildās, ir pārliecināts Edgars Galaktionko, gaisa balonu pilots un tagad arī uzņēmējs. Viņš kopā ar sievu Daci Margeviču lolo un attīsta savu gaisa balona biznesu ar zīmolu "Galaxy Baloon".

Viņi Latvijas balonistu saimē ir jaunpienācēji, šis ir pirmais gads, kad hobijs ieņēmis komerciālu virzienu.

Sarunā ar "Delfi Bizness" jaunie uzņēmēji stāsta par gaisa balona pilota licences iegūšanas procesu, sava balona iegādi un izmaksām, neaizmirstamiem piedzīvojumiem un kļūdām, cenu veidošanu, balonistu (tā sevi dēvē šajā jomā strādājošie – red.) attiecībām ar zemes īpašniekiem un biznesa apvienošanu ar pamatdarbu.

Reiz kāds klients vēlējies sievu pārsteigt kāzu jubilejā – sarunājis, ka rīta agrumā mājas pagalmā klusām ieradīsies pilots ar gaisa balonu, tad dusošā sieva tiks modināta un pāris kopā dosies romantiskā lidojumā. Tas beidzies ar caurumu gaisa balonā, bet brīnišķīgām emocijām.

Edgars arī iesaistījies kustībā "No rokas rokā", kas sniedz atbalstu kara plosītajai Ukrainai. Līdzekļi tiek vākti arī ar "Galaxy Baloon" lidojumiem.

Tiesības kabatā

Pirmā saskare ar gaisa baloniem Edgara dzīvē bija, saņemot uzaicinājumu pievienoties gaisa balona komandai sacensībās Polijā (komanda ierasti sastāv no pilota un vairākiem palīgiem – red.). Pēc tam Edgars un Dace kā komandas locekļi darbojās vairākus gadus.

"Sākumā man šķita – cik tas ir vienkārši! Es taču arī varu būt pilots! Iepūt uguni, balons ceļas uz augšu, ja nepūt – sēžas lejā," atceras Edgars. Ar katru nākamo reizi, kad braucis līdzi komandai, šī doma kļuvusi spēcīgāka, un viņš sācis meklēt gaisa balonu pilotu skolu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!