Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paplašina sadarbību ar "Lufthansa Group" uz nākamajiem trīs gadiem, iznomājot uzņēmumam savas lidmašīnas wetlease vienošanās ietvaros, šodien izplatītā paziņojumā informē "airBaltic".

Noslēgtā vienošanās stāsies spēkā no 2025. gada vasaras sezonas, paredzot, ka "airBaltic" veiks lidojumus "Lufthansa Group" vārdā.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda, ka pēdējo gadu laikā lidmašīnu iznomāšana ir kļuvusi par būtisku "airBaltic" biznesa un izaugsmes stratēģiju.

Līgums paredz trīs gadu sadarbību, kuras laikā līdz 21 "airBaltic" "A220-300" lidmašīnai izpildīs lidojumus "Lufthansa Group" vārdā tās maršrutu tīklā.

"airBaltic" flotē šobrīd ir 48 "Airbus A220-300" lidmašīnas.

Jautāts, vai "airBaltic" nākamo trīs gadu laikā būs jānomā lidmašīnas ar apkalpi no tādām aviosabiedrībām kā "XFly", "Carpatair", "Danish Air Transport" un "Cyprus Airways" vai citām, lai izpildītu savus lidojumus, "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts "Delfi Bizness" atbildēja: "Šobrīd par to nevaram sniegt konkrētu informāciju, jo t.s. ACMI-in jeb papildu lidmašīnu plāni tiek izvērtēti pirms katras jaunās sezonas un attiecīgi pielāgoti. Šeit gan jāatgādina, ka "airBaltic" plāno līdz 2030. gadam palielināt floti līdz pat 100 lidmašīnām kopskaitā, rezultātā iznomāto un "airBaltic" tīklā pieejamo lidmašīnu attiecība saskaņā ar plāniem pakāpeniski izlīdzināsies."

"airBaltic" nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas

"airBaltic" (Air Baltic Corporation AS) galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,97% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,03%.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka "Deutsche Lufthansa AG" apsver iespēju iegūt līdzdalību "AirBaltic Corp." pirms Latvijas nacionālās aviokompānijas plānotā sākotnējā akciju publiskā piedāvājuma (IPO), ziņoja "Bloomberg". Plašāk lasāms šeit: "Lufthansa" apsver investīcijas "airBaltic" pirms IPO, ziņo medijs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!