Foto: LETA

Par dzērienu ražotāja AS "Amber Latvijas balzams" valdes priekšsēdētāju iecelts Andrejs Višnausks, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Guntars Betlers turpinās darbību uzņēmumā kā valdes loceklis, savukārt bijušais valdes loceklis Valižans Abidovs ir nolēmis atstāt valdes locekļa amatu.

Višnausks ir ieņēmis izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatus vairākos uzņēmumos, tostarp AS "Ventamonjaks" un SIA "VK Tranzīts", kur viņš īstenoja vispārējo vadību, stratēģisko attīstību, finanšu kontroli un nodrošināja darbības efektivitāti. Viņa pieredze iekļauj korporatīvās pārvaldības, operacionālo procesu optimizēšanas vadību, kā arī ieņēmumu un efektivitātes pieauguma veicināšanu.

"Amber Latvijas balzams" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 97,92 miljoni eiro, kas ir par 9,4% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 18,4% - līdz 5,165 miljoniem eiro.

Kopš 2015. gada "Amber Latvijas balzams" ir daļa no starptautiska alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerna "Amber Beverage Group", kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Baltijas valstīs un citviet pasaulē.

"Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers. Kompānija reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 10 495 660 eiro. "Amber Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!