Foto: Publicitātes foto

Loģistikas uzņēmums "Omniva Grupa" Lietuvas pilsētā Kauņā atklājis savu lielāko loģistikas centru Baltijas valstīs, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tas ievērojami palielinās uzņēmuma kapacitāti nodrošināt vietējo un starptautiskos sūtījumu šķirošanas apjomus.

Kopumā "Omniva Grupa" automatizētā loģistikas centrā izbūvē ieguldījusi vairāk nekā 42 miljonus eiro. Centra kopējā platība ir 22 000 m2 un tajā esošās tehnoloģijas ļauj sašķirot līdz pat 12 000 sūtījumiem stundā. Šī ir lielākā uzņēmuma investīcija līdz šim.

Šobrīd "Omniva" pakomātu tīklā Baltijas valstīs ietilpst 1243 pakomāti.

"Jaunais loģistikas centrs ievērojami uzlabos un stiprinās uzņēmumu infrastruktūru," uzskata "Omniva Grupas" valdes priekšsēdētājs Marts Megi.

"Loģistikas centra stratēģiskā atrašanās vieta Kauņas SEZ ļaus tam kalpot kā Baltijas vārtiem uz Rietumu tirgiem un palielinās mūsu kapacitāti apkalpot pieaugošo starptautisko sūtījumu apjomu. Vienlaikus ar jaunā loģistikas centra atklāšanu, gatavojamies loģistikas centra paplašināšanai Rukki, Tallinā, un apsveram iespēju piedāvāt plašāku pakalpojumu spektru Somijā," saka Megi.

Viens no lielākajiem projektiem centra būvniecībā bija "Equinox Europe" ražotās šķirošanas līnijas uzstādīšana. Uz šīs līnijas iespējams sašķirot un novirzīt sūtījumus līdz pat 600 dažādām individuālām lokācijām (piemēram pakomātiem), un automatizētais risinājums spēj sašķirot līdz 12 000 dažāda izmēra un svara sūtījumu stundā. Kopējās investīcijas šajā tehnoloģijā veidoja aptuveni 10 miljonus eiro.

  • Nesen savā "TikTok" profilā "Latvian Rotas" īpašniece Amanda Baltiņa dalījās ar video, kurā stāsta, kā apmēram nedēļas laikā mistiski pazudušas trīs paciņas, ko viņa sūtījusi klientiem. Tomēr tās nav vienīgās likstas, ko pēdējā laikā cilvēki manījuši saistībā ar "DPD" – par to viņi pukojas soctīklos. Situāciju skaidro arī "DPD Latvija" klientu vadības nodaļas vadītājs. Plašāk par situāciju: Trīs pazudušas paciņas nedēļas laikā un nenotikuši kurjera zvani – cilvēki piktojas par "DPD"

Kopumā loģistikas centrā ir 2500 m2 plašas biroju telpas 120 darba vietām, tostarp četras klusuma telpas, trīs virtuves, trīs plašas ģērbtuves, sešas izklaides un atpūtas zonas, kā arī basketbola laukums.

Atbilstoši "Omniva" ilgtspējības mērķiem trešdaļu no loģistikas centra enerģijas vajadzībām nodrošina atjaunojamā enerģija. Enerģiju ražo uz vietas uzstādīta 1600 kW saules elektrostacija. Kopumā uz ēkas jumta ir uzstādīti vairāk nekā 3700 saules paneļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!