Foto: LETA

Jaunākajā gada pārskatā, ko iesniegusi būvkompānija SIA "Velve", redzams, ka uzņēmums arī pērn turpinājis strādāt ar zaudējumiem, informē "Lursoft Klientu portfelis.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, 2023. gadā SIA "Velve" apgrozījums samazinājies par 2,57%, sarūkot līdz 67,38 miljoniem eiro. Pārskata gadu būvniecības uzņēmums noslēdzis ar 3,72 miljonu eiro zaudējumiem.

Vadības ziņojumā norādīts, ka zaudējumi skaidrojami ar vairāku objektu nesaņemtiem sadārdzinājumiem un nesaņemto samaksu no pasūtītājiem par izbūvēto būvapjomu. "Lursoft IT" dati rāda, ka ar zaudējumiem būvnieks strādājis arī 2022. gadā (3,18 miljonu eiro zaudējumi).

Lai saglabātu uzņēmuma saimniecisko darbību un spēju norēķināties ar visiem kreditoriem, kā arī saistībā ar atsevišķu kreditoru uzsāktām piedziņas darbībām, SIA "Velve" vērsusies Rīgas pilsētas tiesā ar prasības pieteikumu, kurā lūdz ierosināt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu. Process ierosināts šā gada 7. maijā, nosakot tiesiskās aizsardzības procesa plāna saskaņošanas laiku līdz 2024. gada 9. septembrim. Uzņēmums iesniedzis tiesā tiesiskās aizsardzības plānu, kuru saskaņojuši 100% no nodrošinātajiem kreditoriem un 64,82% no nenodrošinātajiem kreditoriem. "Tiesiskās aizsardzības procesa mērķis konkrētajā gadījumā ir pasargāt būvkompāniju no tūlītējas kreditoru vēršanās pret uzņēmumu pilnā apmērā, veicinot dzīvotspējīga uzņēmuma atgriešanos ekonomiskajā apritē," teikts SIA "Velve" vadības ziņojumā.

Aizvadītajā gadā SIA "Velve" bija darba devējs 113 darbiniekiem, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,19 miljonus eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,65 miljonus eiro. Līdz šā gada 27. septembrim būvkompānija bija uzkrājusi 40,64 tūkstošus eiro lielu nodokļu parādu.

SIA "Velve" reģistrēta 1992. gadā. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir AS "MN Holding", savukārt patiesā labuma guvēja – Jekaterina Nikuļina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!