Foto: Publicitātes foto

Ļoti droša, tīra un viesmīlīga valsts, cilvēki – laipni, visi runā arī angliski, šādus un vēl citus patīkamus vārdus par Latviju saka Fiona Ma, Kalifornijas finanšu ministre (California’s State Treasurer), nosaucot arī savu mīļāko restorānu. Viņa kopā ar uzņēmēju grupu Latviju apmeklēja jūlija beigās, tiekoties ar Latvijas valsts amatpersonām, uzņēmējiem un viesojoties arī vairākos Latvijas uzņēmumos.

Savukārt septembrī Ma tikās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču un ekonomikas ministru Viktoru Valaini viņu ASV vizītes laikā, lai apspriestu turpmākos Latvijas un Kalifornijas pavalsts sadarbības virzienus.

Tika attīstītas tās sadarbības idejas, kas jau radās ministres Ma vizītes laikā Latvijā, un parakstīts sadarbības memorands starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Kalifornijas štata Draudzības komiteju (California State Friendship Committee), kura veido starptautisko sadarbību uzņēmējdarbības jomā starp Kaliforniju un ārvalstu partnerorganizācijām. Ar finanšu ministres Ma atbalstu notika ekonomikas ministra Valaiņa un uzņēmēju tikšanās ar Kalifornijas valsts darbinieku pensiju fonda (California Public Employees’ Retirement System CalPERS) pārstāvjiem. Šī organizācija ir starptautisks investors, kas raugās pēc iespējām investēt dažādās pasaules vietās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!