Foto: Publicitātes foto

Vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupas "Eco Baltia" Lietuvas vides pakalpojumu uzņēmums "Ecoservice" ir vērsies Rīgas pilsētas tiesā ar prasību pret apdrošināšanas sabiedrību "Compensa Vienna Insurance Group" ADB Latvijas filiāli, pieprasot pildīt tās saistības un izmaksāt apdrošināšanas atlīdzību par ugunsgrēka rezultātā ciestiem zaudējumiem vairāk nekā 7,4 miljonu eiro apmērā, informē uzņēmumā.

Ugunsgrēks uzņēmuma atkritumu šķirošanas centrā izcēlās 2023. gada 5. augustā, izraisot plašus postījumus, iznīcinot ēkas, atkritumu šķirošanas iekārtas un daļu inventāra.

Šajā prasībā "Ecoservice" lūdz piedzīt 7,4 miljonu eiro apdrošināšanas atlīdzības un nokavējuma procentu izmaksu, kā arī zaudējumus, kas radušies pēc daļējas uzņēmuma darbības pārtraukšanas pēc ugunsgrēka. Šo summu uzņēmums vēl turpina apkopot un tā tiks pievienota prasībai, taču kopā ar to prasības summa pārsniegs 10 miljonus eiro, norādīts paziņojumā.

"Ecoservice" tiesai iesniegtajā pieteikumā norādīts, ka "Compensa" Latvijas filiāle vilcina lēmuma pieņemšanu par apdrošināšanas prasību un vairāk nekā gadu pēc negadījuma nav pieņemts lēmumu par to, vai negadījums tiks atzīts par apdrošināšanas gadījumu. Līdztekus nav pieņemts lēmumus par pilnīgas vai daļējas apdrošināšanas atlīdzības izmaksu.

Kā vēsta "Ecoservice" vadītāja Jurgita Nacevičiene, pēc ugunsgrēka Lietuvas Vides aizsardzības dienests un Ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir veikuši izmeklēšanu un snieguši secinājumus par ugunsgrēka iemesliem.

Nacevičiene informē, ka uzņēmuma atjaunošanai "Ecoservice" bija spiests pārvirzīt daļu no uzņēmuma apgrozāmā kapitāla, kā arī ieguldīt naudu, kas bija paredzēta stratēģiskiem biznesa attīstības projektiem līdz ar to tiek kavēta uzņēmuma attīstība.

Šķirošanas centra rekonstrukcija kopumā varētu prasīt 18 miljonus eiro, norādīts paziņojumā.

Apdrošināšanas līgums noslēgts ar "Compensa" filiāli Latvijā, un, pēc nespējas vienoties sarunu ceļā ar apdrošinātāju, "Ecoservice" vērsās Rīgas pilsētas tiesā.

Pērn 5. augustā "Ecoservice" dzēsts ugunsgrēks Viļņas otrreizējo materiālu šķirošanas centrā, pēc kura dzēšanas uzņēmums sāka iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloni, ziņo LETA.

"Eco Baltia" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 218,398 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā 2022.gadā, bet koncerna peļņa saruka 5,4 reizes, līdz 1,538 miljoniem eiro

Kompānija reģistrēta 2011. gadā un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. "Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!