Foto: Shutterstock

Uz desmit populārākajām vakancēm 2024. gada trešajā ceturksnī pieteikušies kopumā vairāk nekā 4000 darba meklētāju, liecina "CVMarket.lv" darba sludinājumu portāla jaunākā statistika. Visvairāk pieteikumu saņēma klientu apkalpošanas un loģistikas nozares vakances. Iespēja strādāt attālināti, izaugsmes iespējas, darba un privātās dzīves līdzsvars bijuši galvenie faktori, kas piesaistīja vislielāko kandidātu pieteikumu skaitu.

Trešā ceturkšņa statistikas dati liecina, ka arvien nozīmīgāka kļūst iespēja strādāt attālināti un elastīgu darba laiku. Piemēram, biroja administratora vakancei, kurā norādīta iespēja strādāt no mājām, pieteicās 418 kandidāti. Darba sludinājums bijis ļoti populārs, gūstot vairāk nekā 10 000 skatījumu, kas liecina, ka elastīgs darba laiks un nosacījumi ir svarīgi darba meklētājiem, uzsver "CVMarket.lv".

Vairāk nekā 10 000 skatījumu saņēmusi arī uzņēmuma "Omniva" vakara maiņas šķirotāja vakance, kuru darba meklētāji skatīja 11 273 reižu. Šī pozīcija piesaistījusi lielu uzmanību, piedāvājot elastīgu darba laiku, iespēju strādāt ārpus parastā darba laika un plašu labumu grozu, kas var vilināt kandidātus pieteikties, tostarp transportu uz un no darba, 50% sporta izdevumu kompensāciju, psihoterapijas finansējumu u.c.

Trešajā ceturksnī visvairāk kandidātu bija pieteikušies pārdošanas asistenta vakancei. Kopumā tika iesniegti 633 pieteikumi un sludinājumu skatīja vairāk nekā 8375 reizes. Šī vakance bija asistēšanas un administrēšanas kategorijā, piedāvājot pilnas slodzes darbu ar iespēju strādāt daļēji attālināti un 1400 eiro bruto algu.

Otrajā vietā bija klientu apkalpošanas speciālista vakance, uz kuru pieteicās 599 cilvēki un sludinājumu skatīja 8339 reizes. Pievilcīga darba iespēja tiem, kas meklē stabilu iesācēju līmeņa darba iespēju Rīgā, vērtē "CVMarket.lv". Algas diapazons vakancei bija no 1300 līdz 1500 eiro bruto.

Trešajā vietā ierindojās "DPD Latvija" darba piedāvājums noliktavas darbiniekam nakts maiņā. Uz šo vakanci pieteicās kopumā 439 cilvēki un darba sludinājums saņēma 7861 skatījumu. Šajā amatā tika piedāvāts darbs uz pilnu slodzi, transports uz mājām Rīgas robežās, dzimšanas dienas brīvdiena un citi labumi, kā arī alga 10,5 eiro stundā pirms nodokļu nomaksas.

Tālāk sekoja tādas vakances kā biroja administratora amats (418 pieteikumi), chat support representative (čata atbalsta pārstāvis – red.)(377 pieteikumi), pārdevējs - konsultants (350 pieteikumi), reģistratūras darbinieks (338 pieteikumi), vakara maiņas šķirotājs (336 pieteikumi), pārdevējs uz pilnu, nepilnu un pusslodzi (313 pieteikumi) un noliktavas darbinieks (299 pieteikumi).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!