Foto: Publicitātes foto

SIA Depozīta Iepakojuma Operators (DIO) sadarbībā ar SIA "Tomra Collection Latvia" un mazumtirgotāju SIA "Rimi Latvia" uzstādījis Latvijā trešo lielapjoma taromātu jeb beramtaromātu, informē DIO pārstāvji.

Tas atrodas Jelgavā pie tirdzniecības centra "Vivo". Šajā taromāta modelī varēs nodot līdz pat 100 PET iepakojumiem un skārdenēm vienlaikus.

Lielapjoma taromāta modelī iedzīvotāji var izbērt līdz pat 100 iepakojumu vienībām vienlaikus. DIO uzsver, ka beramtaromātā var iebērt tikai PET iepakojumus un skārdenes, savukārt stikla pudeles var nodot līdzšinējā taromāta modelī – šāds taromāts ir izvietots arī blakus jaunajam beramtaromātam, lai lietotāji vienā depozīta punkta apmeklējuma reizē varētu nodot visa veida iepakojumus.

Nododot depozīta iepakojumus taromātos visā Latvijā, jāpārliecinās, ka tie ir iztukšoti, nav bojāti un uz tiem atrodas skaidri nolasāms svītrkods un depozīta zīme. Lai nodotu iepakojumus, tos jāizber taromātā un jāaiztaisa taromāta vāks. Taromāts saskaitīs visus nodotos iepakojumus un izdos depozīta kuponu. Gadījumā, ja taromāts kāda iemesla dēļ iepakojumu nevarēs pieņemt, šis iepakojums nonāks atsevišķā nodalījumā, kas atrodas zem ekrāna.

Pirmie divi beramtaromāti tika uzstādīti Rīgā pie "Maxima XXX" veikala Andreja Saharova ielā, kā arī pie tirdzniecības centra "Spice".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!