Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) piektdien aicināja premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC) veikt vairākas izmaiņas nodokļu un kreditēšanas politikā, tādējādi mazinot ekonomiskās krīzes ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.

Asociācija portālam "Delfi" norāda, ka ir nepieciešams samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli, palielināt darba algas neapliekamo minimumu, kā arī nepieļaut likviditātes problēmu pārcelšanu no finanšu uz citiem tautsaimniecības sektoriem. To iespējams paveikt, ieviešot banku darbības regulējumus, tajā skaitā aizliedzot pasliktināt kreditēšanas noteikumus, piemēram, pieprasot palielināt kredīta nodrošinājumu, nosakot fiksētas prasības kredītu vai garantiju izsniegšanai vai pagarināšanai.

Tāpat arī esot nepieciešams ierobežot finanšu spekulācijas biržā, samazināt administratīvo slogu uzņēmējdarbību, samazināt ražošanas izmaksas, kā arī saglabāt līdzšinējo atbalstu uzņēmējdarbībai, izmantojot Latvijas līdzfinansējumu Eiropas Savienības projektiem. Kopumā uzņēmēji iesnieguši deviņas prasības.

Šis nav pirmais aicinājums, kurā uzņēmēji rosina valdību īpaši atbalstīt tirgotājus, ražotājus un citu uzņēmējdarbībā nodarbinātos. Cita uzņēmējus pārstāvoša organizācija - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības jau iepriekš aicināja valdību ņemt vērā arī uzņēmēju intereses un uzņēmējdarbību atzīt par valsts prioritāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!