Lietuvas gaļas pārstrādes koncerns „Biovela Group” vērtēs vairāku Latvijas gaļas pārstrādātāju iegādes iespējas.

„Biovela Group" ir vērsies pie starptautiskajiem ekspertiem, kuri ir ieteikuši pievērst uzmanību septiņiem Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumiem - a/s „Ruks Cēsu gaļas kombināts" („Ruks"), Jelgavas gaļas kombinātam, Tukuma gaļas kombinātam, a/s „Talsu gaļa", SIA „Triāls", SIA „Forevers" un „M.V.A".

Uzņēmums „Biovela Group" darījumā ir gatavs investēt 10-15 miljonus latu.

Kā informē uzņēmuma īpašnieks Virginijs Kantausks, uzņēmums plāno iegādāties gaļas pārstrādes uzņēmumu Latvijā, iespējams, pat divus.

„Protams, šāds pirkums nenotiek vienas dienas, bet gan vairāku mēnešu laikā - vēl nepieciešams rūpīgi izvērtēt, veikt finanšu auditu, konsultēties. Tagad sāksies pārrunu process un izvērtēšana, piedāvājumu izskatīšana. Tomēr esam cieši nolēmuši savu darbību paplašināt," sacījis Kantausks.

Pašlaik „Biovela Group" produkcija aizņem 3%-4% Latvijas gaļas produkcijas tirgus. Latvijas uzņēmumam SIA „Biovela" gada apgrozījums Latvijā ir ap sešiem miljoniem latu, un saviem spēkiem šo daļu uzņēmums plāno palielināt līdz 10%, bet, iegādājoties gaļas pārstrādes rūpnīcu Latvijā, - vēl līdz pat 25%.

Kā ziņots, „Biovela Group" šogad plāno paplašināt savu darbību un iegādāties kādu lielu gaļas pārstrādes rūpnīcu Latvijā.

Lietuvas gaļas pārstrādes uzņēmums „Biovela Group" savu darbību sāka 1994.gadā kā ģimenes uzņēmums. Šodien tas ir kļuvis par lielāko gaļas pārstrādātāju Baltijā, kas sastāv no pieciem uzņēmumiem, tostarp divām lielām gaļas pārstrādes rūpnīcām Viļņā un Utenā.

Pērn uzņēmuma gada apgrozījums bija 100 miljoni latu. „Biovela Group" ģenerāldirektors un līdzīpašnieks ir Virgīnijs Kantausks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!