Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts AS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) nebūs jāmaksā dividendēs valstij liela daļa no 2011.gadā gūtās peļņas, kas sasniedza 1 211 137 latus, otrdien nolēma valdība.

Par nozari atbildīgā Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka pašreiz spēkā esošā kārtība nosaka, ka visām valstij piederošajām kapitālsabiedrībām vismaz 90% no tīrās peļņas ir jāmaksā dividendēs valstij. Saskaņā ar šo kārtību CSDD Valsts kasē par 2011.gadu būtu jāieskaita dividendes 1,09 miljonu latu apmērā.

Tiesa, pēc kapitāla daļu turētāja pamatota priekšlikuma valsts kontrolētajai kapitālsabiedrībai var noteikt atšķirīgu dividendēs izmaksājamo minimālo peļņas daļu par attiecīgo pārskata gadu, ja ir nepieciešams novērst draudus komercdarbības ilgtspējīgai attīstībai un konkurētspējas saglabāšanai.

Pamatojoties uz šo normu, SM lūdza atbrīvot CSDD no dividenžu maksāšanas par pērno peļņu. No tās 27% plānots novirzīt elektromobilitātes kompetenču centra izveidei un tā darbības nodrošināšanai, bet 63% - uzsākto un šogad plānoto investīciju projektu realizācijai Biķernieku kompleksās sporta bāzes sakārtošanai.

Valdība gan nepieņēma lēmumu par peļņas novirzīšanu elektromobilitātes kompetenču centra izveidei. SM uzdots mēneša laikā sagatavot ziņojumu par centra attīstības plāniem un pēc tam nepieciešamie līdzekļi varētu tikt piešķirti no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

SM norāda, ka, ievērojot "Biķernieku kompleksās sporta bāze" noteikto nacionālās sporta bāzes statusu, CSDD ir pienākums turpināt saglabāt, nodrošināt un attīstīt bāzes darbību dažāda veida sporta, izglītojošo un satiksmes drošības veicinošo pasākumu īstenošanai.

Tāpat ministrijā atzīmē, ka Latvija ir viena no retajām Eiropas Savienības valstīm, kurā nav izveidota institūcija, kas nodrošinātu ar elektromobilitāti saistīto jautājumu risināšanu, tai skaitā, vienotas attīstības stratēģijas izstrādi, jaunāko tendenču izvērtēšanu elektromobilitātes jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!