Fоtо: F64
Spirta ražotāja SIA "Biodegviela" apgrozījums pērn bijis 1,483 miljoni latu, kas ir par 30% mazāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 2,121 miljonu latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Biodegviela" zaudējumi pērn bija 2,056 miljonu latu salīdzinājumā ar 1, 522 miljonu zaudējumiem 2010.gadā.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, 2011.gads vērtējams kā ekonomiski ļoti nestabils un nelabvēlīgs. Vislielākos zaudējumus radīja etilspirta ražošana, kur kā izejvielas izmanto kviešu un rudzu graudus. 2011.gadā graudu cena bija augsta, savukārt etilspirta cenu varēja palielināt nebūtiski, līdz ar to uzņēmumam radušies zaudējumi.

Sabiedrība 2011.gadā pabeidza realizēt Lauku atbalsta dienestā iesniegto projektu biogāzes ražošanas ceha būvniecībai un nodeva ekspluatācijā koģenerācijas stacijas otro kārtu. Tomēr darbu izpildītāja nekvalitatīvās darbības dēļ "Biodegviela" tā arī nespēja 2011.gadā iegūt pilnvērtīgu biogāzi un nesasniedza pilnu elektroenerģijas ražošanas jaudas. Tas savukārt liedza uzņēmumam nodot paredzēto elektroenerģijas apjomu un arī radīja būtiskus ikmēneša zaudējumus.

Šogad uzņēmums veiks nepieciešamās darbības biogāzes ražošanas tehnoloģiskā procesa darbības normalizēšanai un tādējādi saņems paredzētos ienākumus no elektroenerģijas realizācijas par likumdošanā paredzētiem tarifiem. Tādējādi sabiedrība spēs segt iepriekšējos gados radušos zaudējumus un kredītsaistības, norādīts ziņojumā.

"Biodegviela" dibināta 2004.gadā, atrodas Madonas novada Jaunkalsnavā un nodarbina 75 cilvēkus.

Uzņēmuma valdes locekļi ir Aleksejs Aleksejevs un Arnolds Babris.
"Biodegviela" pamatkapitāls ir 359 000 latu, visas kapitāldaļas pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Ibifon Consulting Limited".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !