Latvijas pārtikas ražotāji „burtiski vārās” par Veselības ministrijas (VM) ideju no nākamā gada 1. janvāra ar akcīzes nodokli aplikt sāļās desas un gaļas izstrādājumus, sāļās uzkodas, gatavās zupas, kā arī citus treknus un sāļus produktus, portālu ”Delfi” informēja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) konsultants Oskars Fīrmanis.
Tādēļ LPUF vadība meklēs iespējas jau tuvākajā laikā tikties ar atbildīgajiem ministriem, lai informētu viņus par nodokļa ieviešanas iespējamajām sekām - zaudējumiem ražotājiem un nepieciešamību celt cenas.
Komentējot ārstu ieteikumu pārtikas ražotājiem izmainīt savas receptes, lai samazinātu pārmērīgo sāls daudzumu produktos, Fīrmanis norāda, ka arī tam ir nepieciešamas pamatīgas investīcijas, piemēram, jauno recepšu testēšanā un produktu etiķešu nomaiņā. "Tas nav tik vienkārši - vienu dienu piebērām šķipsnu vairāk sāls, otru - mazāk," viņš sacīja, uzsverot, ka produktos izmantotā sāls daudzums ir aprēķināts, lai nodrošinātu produkta uzglabāšanas termiņu.