'Cēsu alus' brūvēšanā izmantos Latvijā audzētus miežus
Foto: LETA
Pilnveidojot alus brūvēšanas tehnoloģiju, otra lielākā alusdarītava AS "Cēsu alus" alus vārīšanas procesā sāk izmantot Latvijā audzētus miežus, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā. Jaunajā tehnoloģijā investēti 100 000 eiro.

Līdz šim alus ražošanā izmantoja tikai miežu iesalu, kas ir viena no galvenajām alus izejvielām, blakus apiņiem, raugam un ūdenim. "Cēsu alus" šogad uzsāk Latvijas miežu izmantošanu alus brūvēšanā, kas nozīmē, ka minētajām alus pamatsastāvdaļām turpmāk tiks pievienoti vēl mieži – attīrīti, neapstrādāti un neiesalināti miežu graudi.

Paziņojumā medijiem uzvērts, ka "Cēsu alus" šobrīd ir vienīgā zināmā alus darītava Latvijā, kas alus brūvēšanā izmanto Latvijā audzētus miežus. Miežu iegādes līgumu "Cēsu alus" noslēdzis ar AS "Dobeles Dzirnavnieks", kas no pašmāju zemniekiem iepērk Latvijā audzētus miežus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!