vīns glāzes ballīte restorāns ēdiens
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts darba inspekcija (VDI) viesnīcās, restorānos un ēdināšanas uzņēmumos vērtēs paklupšanas riskus, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja VDI vadītājs Renārs Lūsis.

"Ir paredzēta pārbaude viesnīcu, restorānu, ēdināšanas segmentā, kurā tiks vērtēts paklupšanas risks. Tā būs kampaņa visā Eiropā. Izvēlējāmies tieši šo nozari, jo Latvijā tajā ar paklupšanām saistītie riski ir izteiktākie, piemēram, paslīdēšana uz slidenas grīdas ēdnīcā, kafejnīcā, paklupšana uz kāpnēm, nesot ēdienu utt," klāstīja Lūsis.

Viņš norādīja VDI vērtēs, vai virsmas ir apstrādātas ar pretslīdes līdzekļiem, vai darbiniekiem ir piemēroti darba apavi, u.tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!