Foto: Latvijas balzāms
Baltijas lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams'' (LB), sadarbojoties ar Rīgas Tehniskās universitātes zinātniekiem, radījis "Amber Gold" - caur dzintaru filtrētu degvīnu. Kompānija uzskata, ka ir pirmā pasaulē, kas šādu filtrēšanas metodi izgudrojusi.

Degvīna filtrācijas procesā izmantotais Baltijas dzintars iepriekš tiek attīrīts, izmantojot Latvijas zinātnieces, inženierzinātņu doktores Ingas Ļašenko patentēto dzintara attīrīšanas metodi, stāsta LB  Komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

Kā atklāj uzņēmuma stipro alkoholisko dzērienu galvenā tehnoloģe Aija Zablocka, sākotnēji, sadarbojoties ar Latvijas zinātniekiem un kādu Krievijas filtru izgatavošanas uzņēmumu, tika izstrādāti vairāku tipu filtri, pielietojot dažādas dzintara frakcijas - gan granulas, gan sīki samaltu dzintaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!