Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums "Spilva" aicina Latvijas gurķu un kabaču audzētājus pieteikties un piegādāt šos dārzeņus. Šobrīd "Spilvā" iepirkti 95% no plānotā gurķu, 40% – tumšo kabaču un 94% – gaišo kabaču apjoma; taču ražošanas plānu izpildei ir nepieciešamas vēl 11 tonnas gurķu un 18,8 tonnas kabaču, norāda uzņēmumā.
"Spilvas" ražošanai gurķi tiek iepirkti trīs kategorijās: 1) no 6 līdz 9 centimetriem; 2) no 8 līdz 10 centimetriem; 3) līdz 14 centimetriem. Pirmie divi izmēri paredzēti marinētu gurķu produktiem, kuros pilnīgai burciņu piepildīšanai ir nepieciešami noteikti izmēri. Savukārt garākie gurķi (līdz 14 cm) paredzēti salātu produkcijas ražošanai - "Latgales salātu" un "Mednieku salātu" pagatavošanai.
"Lai mēs varētu izmantot ražošanā, piegādātajiem gurķiem jābūt veseliem, nesavītušiem, ar mazām sēklām, bez ziediņiem un augļkātiņiem, bez kaitēkļu bojājumiem un puves. Protams, gurķiem jābūt zaļā krāsā, bez dzeltējuma, kā arī bez svešām piegaršām un smaržām," par nosacījumiem informē "Spilvas" Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.