'Valmiermuižas alus' radījis 42 grādus stipru 'alu' – degalu
Foto: LETA

Alus darītava "Valmiermuižas alus" laiž klajā Latvijā līdz šim nebijušu brūvējumu – degalu. To gatavo, dedzinot "Valmiermuižas" gaišo alu un tā stiprums ir 42 grādi, portālu "Delfi" informēja "Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis.

Viņš uzsver, ka ieguldījumi "Valmiermuižas Degalū" sasniedz 50 000 eiro un tas radīts kā latviska alternatīva kalvadosam, grapai un tiem līdzīgiem dzērieniem.

"Tā ir mana atbilde francūžiem, itāļiem un citām tautām ar senām brūvēšanas tradīcijām," saka Aigars Ruņģis, "Valmiermuižas alus" saimnieks. "Latvijā alus darīšanai ir senas tradīcijas tāpat kā Francijā sidram un Itālijā vīnam. Secīgi - Francijā lepojas ar prasmi no sidra darīt kalvadosu, bet Itālijā - iegūt grapu. Savukārt gardēžiem Latvijā līdz šim trūka unikālā, Latvijai raksturīgā degalus," stāsta Ruņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!