Viņš teica, ka audzētāji, kas piegādā kartupeļus "Ādažu čipsu" ražotājam, jau pirms trīs nedēļām beidza novākt kartupeļu ražu. Arī citās saimniecībās Latvijā pārtikai paredzētie kartupeļi, visticamāk, jau ir novākti. Vēl varētu būt nenovākti vienīgi kartupeļi, ko izmanto cietes ražošanai, jo tos pārstrādā uzreiz, neuzglabājot, tāpēc to novākšanu var mazliet atlikt.
Krūmiņš teica, ka dažādās saimniecībās Latvijā kartupeļi pēc kvalitātes atšķiras un arī starp dažādām kartupeļu šķirnēm to kvalitāte atšķiras, tomēr kopumā kvalitāte ir labāka nekā pērn.
Viņš teica, ka arī ievāktais kartupeļu daudzums ir pietiekams, lai izdotos nodrošināt "Ādažu čipsu" ražošanai nepieciešamo. Šogad "Ādažu čipsu" ražotājs plāno pārstrādāt līdzīgu, nedaudz lielāku kartupeļu apmēru nekā iepriekšējā gadā.
Krūmiņš sacīja, ka lielākā daļa "Ādažu čipsu" ražošanai nepieciešamo kartupeļu tiek iepirkti Latvijā, taču nepieciešamo izejvielu piegādā arī audzētāji Lietuvā un Igaunijā. Lietuvā līdzīgi kā Latvijā šogad ir samērā laba kartupeļu raža, kamēr Igaunijā ievākts mazliet mazāk kartupeļu nekā gaidīts, jo tur audzē tikai vienu kartupeļu šķirni, un tā ir jūtīgāka pret sausumu.