Investējot vairāk nekā 2,4 miljonus eiro, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" turpina darbu pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides un iegādājies četras jaunas ražošanas līnijas, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.
Iekārtas jau ir piegādātas un dažas no tām darbu sāks šī gada laikā. "Ir apritējis gandrīz gads, kopš uzsākām darbu pie Izcilības centra izveides. Ar gandarījumu jāatzīst, ka pateicoties intensīvam un pārdomātam komandas darbam, uz šo brīdi jaunā ražošanas ceha būvniecība un iekārtošana norit atbilstoši plānotajam laika grafikam. Tādējādi jau tuvāko mēnešu laikā patērētājus pārsteigsim ar inovatīviem, gardiem un veselīgiem piena produktiem, kas ražoti ar jaunāko iekārtu palīdzību," pastāstīja "Food Union" finanšu direktors Eiropā un AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.
Lai kāpinātu uzņēmuma ražošanas jaudu un paplašinātu biezpienu sieriņu klāstu ar jaunu formātu produktiem, uzņēmums iegādājies trīs iekārtas: jaunu līniju klasisku biezpiena sieriņu ražošanai, līniju biezpiena sieriņu ražošanai ar vakuumpildītājiem un pārkaisītāju un līniju biezpiena sieriņa ražošanai sendivča formā. Papildus iegādāta arī sieriņu iepakošanas palīgierīce, kas jauno produktu atvēršanas procesu padarīs vēl ērtāku un ātrāku. Šo iekārtu vērtība saskaņā ar uzņēmuma pausto ir gandrīz 1,5 miljoni eiro.