AS "Aldaris" paplašina eila alu sortimentu, laižot klajā "Mežpils Bērzs". Jaunā dzēriena izveidē ieguldīti aptuveni 10 000 eiro, portālu "Delfi" informēja "Mežpils alus" someljē Andris Rasiņš.
"Šovasar "Mežpils alus" sortimentu papildina interesants eksperiments – "Mežpils Bērzs". Tas ir brūvēts, kā vienu no galvenajām sastāvdaļām izmantojot bērzu sulu," stāsta Rasiņš.
Jaunais alus ir viegls un atsvaidzinošs beļģu stila eils, kas brūvēts no šampanieša raugiem un bioloģiski sertificētas bērzu sulas. Dzēriens sader ar grilējumiem, zivīm, sieriem, sāļajām uzkodām un veģetārajiem ēdieniem. Bērzu sula alum piedod patīkami skābenu atsvaidzinājumu un pavasarīgas vēsmas. To var sajust gan alus garšā, gan aromātā. Dzērienu ieteicams pasniegt atdzesētu, viņš turpina.