Delfi foto misc. - 75717
Foto: LETA

Šā gada 9. jūnijā Ministru kabinets apstiprināja Ministru kabineta noteikumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas cita starp nosaka arī turpmākās darbības nosacījumus tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, informē Ekonomikas ministrija.

Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas pamatprincipi visos gadījumos ir apmeklētāju informēšana, distancēšanās, higiēnas prasību ievērošana un personiskās veselības novērtēšana. Tāpēc arī tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem turpmākajā darbībā jāievēro šādi Covid-19 ierobežošanas pamatprincipi:

  • apmeklētāju informēšana par piesardzības prasībām (MK noteikumu 5. punkts);
  • distancēšanās 2 metri ( MK noteikumu 6. punkts);
  • higiēna prasību ievērošana (MK noteikumu 7. punkts);
  • personas (darbinieku) veselības stāvokļa uzraudzība (MK noteikumu 8. punkts).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!