Šā gada 9. jūnijā Ministru kabinets apstiprināja Ministru kabineta noteikumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas cita starp nosaka arī turpmākās darbības nosacījumus tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, informē Ekonomikas ministrija.
Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas pamatprincipi visos gadījumos ir apmeklētāju informēšana, distancēšanās, higiēnas prasību ievērošana un personiskās veselības novērtēšana. Tāpēc arī tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem turpmākajā darbībā jāievēro šādi Covid-19 ierobežošanas pamatprincipi:
- apmeklētāju informēšana par piesardzības prasībām (MK noteikumu 5. punkts);
- distancēšanās 2 metri ( MK noteikumu 6. punkts);
- higiēna prasību ievērošana (MK noteikumu 7. punkts);
- personas (darbinieku) veselības stāvokļa uzraudzība (MK noteikumu 8. punkts).
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit