Jaunā "Liepkalnu" maiznīcas produktu līnija veidota bezglutēna dzīvesveida piekritējiem un cilvēkiem ar palielinātu pārtikas jutību vai alerģiju.
"Uzņēmums šos specializētos produktus ceps atsevišķā ražotnē. Tādējādi tiks izslēgta jebkāda kviešu, auzu, miežu un rudzu daļiņu nokļūšana bezglutēna grupas produktos," informē bezglutēna produktu grupas projekta virzītāja Agne Čākure.
Jauno bezglutēna produktu līniju sākumā veidos 10 produkti - sāļie un saldie cepumi, brauniji, riekstiņi, kā arī kēksiņi. Divi no produktiem nesaturēs arī laktozi, rūpējoties par pircējiem, kuriem ir ne tikai glutēna, bet arī laktozes nepanesamība.
Produkcija būs pieejama arī veikalos Igaunijā. Bezglutēna produkti, tāpat kā pārējā "Liepkalnu" produkcija, būs roku darbs.