Foto: Publicitātes foto
Uzņēmums SIA "Liepkalni", kas plašāk pazīstams ar zīmolu maiznīca "Liepkalni", uzsācis bezglutēna produktu ražošanu. Lai nodrošinātu šo produktu atbilstību bezglutēna produktu prasībām, tie tiks ražoti atsevišķā ceptuvē.

Jaunā "Liepkalnu" maiznīcas produktu līnija veidota bezglutēna dzīvesveida piekritējiem un cilvēkiem ar palielinātu pārtikas jutību vai alerģiju.

"Uzņēmums šos specializētos produktus ceps atsevišķā ražotnē. Tādējādi tiks izslēgta jebkāda kviešu, auzu, miežu un rudzu daļiņu nokļūšana bezglutēna grupas produktos," informē bezglutēna produktu grupas projekta virzītāja Agne Čākure.

Jauno bezglutēna produktu līniju sākumā veidos 10 produkti - sāļie un saldie cepumi, brauniji, riekstiņi, kā arī kēksiņi. Divi no produktiem nesaturēs arī laktozi, rūpējoties par pircējiem, kuriem ir ne tikai glutēna, bet arī laktozes nepanesamība.

Produkcija būs pieejama arī veikalos Igaunijā. Bezglutēna produkti, tāpat kā pārējā "Liepkalnu" produkcija, būs roku darbs.

SIA "Liepkalni" Latvijā darbojas kopš 1992. gada. No 2018. gada uzņēmums ražošanu uzsācis arī Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!