Foto: Publicitātes attēli

Nākamo gadu laikā "Orkla Latvija" plāno investēt 4 miljonus eiro, lai attīstītu "Spilvas" ražotni, informē uzņēmuma pārstāvji.

Projekta ietvaros plānots paplašināt esošo "Spilvas" ražotni par 1500 m2 un ieguldīt papildu iekārtu iegādē. Līdz ar plānoto pilnveidi "Spilvas" ražotnē uzņēmumam būs iespējas kāpināt ražošanas apjomus un padarīt ražošanu efektīvāku, kā arī attīstīt jaunas inovācijas un biznesa iespējas.

"Domājot par nākotnes izaugsmes iespējām, mēs šodien pieņemam lēmumu par zīmola "Spilva" ražotnes attīstību. Šī brīža ražotne ir moderna un konkurētspējīga, bet tā ir palikusi par šauru, lai turpinātu ilgtspējīgu biznesa izaugsmi, tādēļ paplašināsim telpas un tādējādi varēsim palielināt jaudu, lai attīstītu zīmolu. Mēs padarīsim esošos ražošanas procesus ērtākus, rentablākus, kā arī nebūsim ierobežoti attīstībai nākotnē, domājot par jauniem produktiem un biznesa segmentiem," uzsver "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

"Spilvas" ražotne atrodas Babītē kopš 1992. gada, kad tā darbu uzsāka kā neliels konservu cehs, un laika gaitā ir piedzīvojusi lielu izaugsmi. Kopš 2008. gada strādā jaunais ražošanas korpuss, kuram līdzās, vēlāko gadu gaitā, ir izbūvētas un iekārtotas darbinieku sadzīves telpas, ražošanas laboratorijas un telpas mehāniskajām darbnīcām. Darbinieku ērtībām ir nodota vēl plašāka un ērtāka ēdināšanas telpa, ģērbtuves, drēbju un apavu žāvētava. Vienas ēkas ietvaros iekārtotas arī speciālas, augstākajiem standartiem atbilstošas higiēnas slūžas, jauna ražošanas analīžu laboratorija un plašas, moderni aprīkotas mehāniskās darbnīcas ar noliktavu.

"Spilvas" ražotne ir viena no modernākajām Baltijas valstīs. "Spilvas" ražotnē top vairāki simti produktu dažādās ēdienu un ēdiena piedevu kategorijās: tomātu mērces un kečupi, majonēzes, dresingi jeb salātu mērces, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni. Zīmols "Spilva" ražo produktus ne tikai Latvijas tirgum, bet arī citiem "Orkla" grupas uzņēmumiem ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!