Par spīti Covid-19 nestajiem izaicinājumiem, "Forevers" turpina stiprināt savas pozīcijas specializēto gaļas veikalu segmentā; pieprasījums pēc daudzveidīga gaļas sortimenta saglabājas nemainīgi augsts. Šogad uzņēmums strādā pie straujas veikalu ķēdes paplašināšanas, atzīstot, ka pandēmija stimulējusi kāpināt darbības efektivitāti, ieviešot "777" principu. Tas paredz, ka gan ražošana un loģistika, gan arī tirdzniecība tiek nodrošināta septiņas dienas nedēļā.
"Strādājot septiņas dienas nedēļā, esam kāpinājuši "Forevers" ražošanas kapacitāti, pārsniedzot 60 tonnu saražotās produkcijas dienā. Ar šādu jaudu spējam nodrošināt savu klātbūtni arī attālos Latvijas reģionos, kur līdz šim mūsu pārstāvniecība nav vai ir nepietiekama faktiskajam pieprasījumam. Izvērsta produkcijas realizācija ļauj pielāgoties tirgus vajadzībām un reaģēt kā uz pircēju pieprasījumu, tā arī atsauksmēm. Pircējiem viegli sasniedzams "piemājas" veikalu formāts nodrošina svaigu, daudzveidīgu un par ražotāja cenām pieejamu produkciju, kā arī vēl kvalitatīvāku atgriezenisko saiti ar patērētāju, kurš mums uzticas," ir pārliecināts "Forevers" vadītājs un vienīgais īpašnieks Andrejs Ždans.
Raksturojot tirgus tendences un patērētāju paradumus pandēmijas apstākļos, viņš uzsver, ka joprojām novērojams, ka iedzīvotāji tiecas veikt pārdomātus pirkumus. Lielākoties cilvēki veikalus apmeklē retāk, taču iegādājas vairāk.
"Kopš pandēmijas sākuma ir augusi vidējā čeka vērtība, un tā arī šodien nesamazinās. Joprojām saglabājas augsts svaigas gaļas noieta īpatsvars, kas ļauj secināt, ka pircēji dod priekšroku mājās gatavotām maltītēm. Mūsu dati arī liecina, ka pircējiem ir svarīga kvalitātes un cenas attiecība, līdz ar to tas, ka spējam piedāvāt ražotāja cenas, ir svarīgāks konkurētspējas stūrakmens," akcentē A. Ždans.
Viņš norāda, ka svarīgi, lai iespējamie valdības lēmumi attiecībā uz tirdzniecības veikšanu, saasinoties Covid-19 izplatībai, būtu pietuvināti reālajām tirgotāju iespējām, neradot riskus par pircēju aizplūšanu tikai tāpēc, ka mazajos veikalos vienlaicīgi nevar apkalpot lielāku cilvēku skaitu. "Aukstākos laikapstākļos tas ir izaicinājums, ar kuru saskārāmies jau pērn un gada sākumā, tāpēc ceram, ka pie jebkuriem ierobežojumiem tirgotājiem uzliktā atbildība neradīs sarežģījumus klientu servisam," piebilst A. Ždans.
"Forevers" ir viens no lielākajiem vietējiem gaļas pārstrādes uzņēmums, kas tirgū strādā jau 25 gadus. Uzņēmuma ražotnē, ievērojot Eiropas Savienības ražošanas standartus, katru dienu tiek saražotas un iepakotas vairāk nekā 60 tonnas gaļas produkcijas. "Forevers" tirdzniecības tīklā šobrīd ir 110 veikali visā Latvijā.