Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ēdināšanas uzņēmumu darbinieku vakcinācijas aptvere ir būtiski lielāka nekā valstī kopumā - aptuveni pusē visu uzņēmumu ir vakcinēti vairāk nekā 60% darbinieku. Savukārt 27,3% uzņēmumu ir vakcinēti vairāk nekā 90% darbinieku, bet 13,6% uzņēmumos ir vakcinēti pilnīgi visi darbinieki, liecina Latvijas Restorānu biedrības (LRB) īstenotā aptauja.

"Neraugoties uz augsto vakcinācijas procentu, uzņēmēji atzīst, ka pašlaik jau sasniegts iespējami augstākais rezultāts. Tāpēc uzņēmēji uzskata, ka pārējiem darbiniekiem ir jābūt iespējai strādāt arī ar negatīva testu. Pretējā gadījumā nozare zaudēs darbarokas. Uzņēmēji ir arī piesardzīgi par iespējamiem likuma grozījumi par obligāto vakcināciju atsevišķās profesiju grupās. Ja šādi grozījumi tiktu pieņemti, tikai 27,3% uzņēmumu atlaistu nevakcinētos darbiniekus, bet 29,5% arī tad nevakcinētos darbiniekus neatlaistu. Savukārt 43,2% ēdinātāju nav izlēmuši, kā rīkotos šajā situācijā," norāda LRB prezidents Jānis Jenzis.

Lai uzņemtu iespējami daudz klientu un noturētu uzņēmuma apgrozījumu, 80% ēdināšanas uzņēmumu viesus vasaras sezonā uzņēma gan iekštelpās, gan terasēs, bet 20% - tikai terasēs. Diemžēl ar rudens sezonas iestāšanos viesu vēlme baudīt maltīti ārtelpās samazinās, bet pieprasījums pēc regulārām maltītēm iekštelpās pagaidām nepieaug, radot bažas par strauju apmeklētāju skaita kritumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!