Foto: Publicitātes attēli
Ar mērķis apvienot nozares profesionāļus, pārstāvēt to intereses, sekmēt nozares profesionālo izaugsmi un veicināt komercdarbības attīstību, nodibināta biedrība "Atrakciju, izklaides un atpūtas pakalpojumu sniedzēju asociācija" (AIAPSA).

Uzņēmumu reģistrā biedrība ir reģistrēta šī gada 21. oktobrī. Tās dibinātāji pārstāv dažādus nozares "atzarus": Latvijas lielākais āra izklaides un atrakciju parks ģimenēm "Avārijas brigāde"; virvju un šķēršļu trase kokos, piedzīvojumu parks "Milžu taka"; bērnu izklaides centrs iekštelpās "Džungļu parks"; batutu parks "Jump Park"; viens no lielākajiem atpūtas kompleksiem Latvijā "Turbas". Biedrība ir atvērta biedru uzņemšanai.

Kā pirmais no izvirzītajiem uzdevumiem, lai vienkopus pulcētu nozares pārstāvjus un nodrošinātu platformu kvalitatīvai komunikācijai, tika izveidota asociācijas mājas (apcelot.lv), kurā ir plānots atspoguļot ne tikai nozares aktualitātes, bet arī viegli uztveramā formā apkopot straujās normatīvo aktu izmaiņām, lai nodrošinātu normatīvajām regulām atbilstošu nozares darbību.

Biedrības dienas kārtībā ir aktualizēts jautājums par Covid-19 dramatisko ietekmi uz nozares darbību. Tādēļ viens no asociācijas šī brīža uzdevumiem ir veidot attiecības un sekmētu produktīvāku sadarbību starp nozares profesionāļiem un valsts instancēm. Biedrība ir gatava izstrādāt priekšlikumus un aktīvi iesaistīties normatīvo aktu un standartu pilnveidošanā, lai aizstāvētu nozares profesionālās intereses.

Skatoties nākotnē, biedrība vēlas realizēt dažādus projektus, kas vērsti uz nozares izaugsmi. Piemēram, rīkot pasākumus, kuros dalīties pieredzes apmaiņā. piedalīties starptautiskās izstādēs un gadatirgos. Plānots ir organizēt apmācības, semināri un izglītojoši pasākumi, lai piedāvātu plašāku redzējumu un rastu aizvien jaunas izaugsmes iespējas. Plānotas mārketinga aktivitātes, kas asociācijas biedriem piedāvāt dažādus gatavus piedāvājumus, kā sekmēt savu uzņēmējdarbību un popularizēt savus pakalpojumus vietējos un ārzemju tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!