Porteri gatavo no mazliet apgrauzdētiem miežiem, kas sniedz šim alus veidam tik raksturīgo tumšo krāsu, patīkamo un tumīgo garšu, stāsta uzņēmumā. Ņemot vērā, ka šo alu visbiežāk izvēlas gada tumšajos mēnešos, arī ēdieni, ko ieteicams baudīt kopā ar porteri, ir atbilstoši gadalaikam – dažāda veida sautējumi vai meža gaļas ēdieni. Rudens un ziema ir svētkiem bagāts laiks – Mārtiņdiena, valsts svētki, Ziemassvētki, kad galdā tiek celti liellopa vai cūkgaļas cepeši, arī pie tiem derēs porteris. Tāpat šis alus veids sader ar tumšo šokolādi un dažādiem šokolādes desertiem. Izvēloties alus un ēdienu saderību, jāņem vērā – jo rūgtenāks alus, jo izteiksmīgākai jābūt arī izvēlētās maltītes garšai.
“Tendences alus tirgū Latvijā un citviet pasaulē liecina, ka alus baudītāji kļūst aizvien prasīgāki un kvantitāti aizstāj kvalitāte. Izvēle mainās arī atbilstoši gadalaikam. Iesākoties gada augstākajam un tumšākajam laikam, patērētāji aizvien biežāk dod priekšroku portera alum, tāpēc tieši šobrīd piedāvājam atjaunotu un uzlabotu garšu,” norāda “Mežpils alus” someljē Andris Rasiņš.