Foto: LETA
Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītāja "Hepsor" akcijas iekļautas biržas "Nasdaq Tallinn" Baltijas Oficiālajā sarakstā no 2021. gada 26. novembra.

"Hepsor" akciju iekļaušana biržā notiek pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma (IPO), kura rezultātā uzņēmums piesaistīja 10 milj. eiro. Piedāvājumā kopumā piedalījās 19 621 investoru, un pieprasījums piedāvāto akciju apjomu pārsniedza 8,7 reizes.

""Hepsor" akciju publiskais piedāvājums ir trešais lielākais IPO Baltijas vēsturē pēc investoru skaita. Protams, ir ļoti patīkami redzēt, ka arvien vairāk igauņu vēlas būt daļa no ambiciozo Igaunijas uzņēmumu izaugsmes stāsta, un vienlaikus arvien vairāk uzņēmumu kapitāla piesaistei izvēlas biržu, radot iespēju cilvēkiem kļūt par šo uzņēmumu līdzīpašniekiem," teica Nasdaq Tallinn valdes priekšsēdētājs Kaarel Ots.

Kā norāda "Hepsor" valdes loceklis Henri Laks, uzņēmums vēlējās dot iespēju ikvienam piedalīties izaugsmes un veiksmes stāstā vienā no Igaunijas lielākajām nekustamo īpašumu attīstības kompānijām. "Iespaidīgā investoru interese par uzņēmuma akcijām mums ir liela atzinība un liecina par to, ka cilvēki uzticas "Hepsor". Es uzskatu, ka "Hepsor" akcijas būs ienesīgas, un tam ir stabils pamats - mūsu lielais nekustamo īpašumu attīstības portfelis," uzsvēra Laks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!