Foto: Publicitātes foto
VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) padome par valdes locekli iecēlusi Māri Kliģi, informē uzņēmums.

Valdes locekļa amata pienākumus Kliģis pilda no 24. marta līdz brīdim, kad tiks iecelts "Latvijas autoceļu uzturētājs" valdes loceklis, kas izvēlēts, organizējot publisku kandidātu pieteikšanos, konkursa kārtībā. Darbu uzņēmuma valdē turpina valdes priekšsēdētājs Vilnis Vitkovskis.

Iepriekšējā valdes locekle Rita Kubarko 16. martā atstāja amatu personīgu iemeslu dēļ.

Kliģis, pievienojoties valdei, turpinās darbu pie digitalizācijas projektu ieviešanas.

Kliģis septiņus gadus bija LAU Informācijas tehnoloģiju daļas vadītājs, kā arī bijis LAU Finanšu produktu attīstības projektu vadītājs. Kliģis ir ieguvis bakalaura grādu ekonomikā Latvijas Lauksaimniecības universitātē un ir uzsācis studijas maģistra grāda iegūšanai informācijas tehnoloģiju nozarē Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā. Kliģis ir strādājis pie iekšējo procesu automatizēšanas un pārcelšanas uz elektronisko vidi, kas ir viens no priekšnoteikumiem, lai stiprinātu uzņēmuma konkurētspēju, kā arī ir iesaistījies LAU darbības efektivitātes uzlabošanā, digitalizējot dažādus uzņēmuma procesus un ieviesis inovatīvus risinājumus. Kliģim ir ilggadēja pieredze LAU gan informācijas tehnoloģiju, gan finanšu jomā un ir apliecinājis sevi kā profesionāli, kuram ir nepieciešamās kompetences, lai turpinātu uzņēmumā digitalizācijas attīstības virzienu. Kliģim ir vairāk nekā 15 gadu pieredze strādājot informācijas tehnoloģiju un finanšu jomā.

"Padome uzņēmuma valdei tuvākajam periodam ir izvirzījusi ļoti konkrētus mērķus, tādēļ par valdes pagaidu locekli tika apstiprināts speciālists, kurš ir strādājis ar efektivizācijas projektiem, finanšu vadības pieredzi un kurš jau līdz šim darbojās uzņēmuma vadības komandā. Iekšējo procesu pārzināšana nodrošinās uzņēmuma darbības nepārtrauktību un ļaus veltīt resursus uzņēmuma transformācijai jaunajiem tirgus apstākļiem," teic "Latvijas autoceļu uzturētājs" padomes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!