Foto: DELFI
Par jauno Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdes priekšsēdētāju ievēlēta auditorkompānijas "PwC" vadošā partnere Latvijā Zlata Elksniņa-Zaščirinska, "Delfi Bizness" informēja FICIL pārstāvji.

Elksniņa-Zaščirinska šajā amatā nokļuvusi pēc tam, kad atkāpās iepriekšējais FICIL valdes priekšsēdētājs, būvmateriālu ražotāja SIA "Schwenk Latvija" valdes loceklis Māris Gruzniņš.

“Gan valstis, gan uzņēmumi šobrīd ir daudzu izaicinājumu priekšā - vēl joprojām cīnāmies ar pandēmijas sekām, kad klāt nākuši arī ģeopolitiskie notikumi. Papildu tam jānotur ES fokuss zaļās ekonomikas un digitalizācijas virzienā. Līdz ar to FICIL šobrīd ir liels uzdevums – panākt Latvijā investoriem stabilu, paredzamu un drošu vidi, kurā attīstīt biznesus, līdz ar to veicinot arī valsts ekonomisko izaugsmi," stāsta Elksniņa Zaščirinska.

Viņa uzsver, ka šajos apstākļos FICIL prioritātes būs enerģētiskā drošība, zaļā kursa sasniegšana, darbaspēka pieejamība un ēnu ekonomikas mazināšana. "To varam sasniegt ar pārdomātām publiskā sektora reformām, kā arī digitalizāciju,” saka Elksniņa Zaščirinska.

Tāpat viņa atzīmē, ka pēdējo gadu laikā FICIL ir devis lielu ieguldījumu maksātnespējas procesu reformā, Ekonomisko lietu tiesas izveidē, finanšu sektora pārbūvē, augstākās izglītības reformā un citos valstij nozīmīgos pārmaiņu procesos. "FICIL iekšējās darba grupas ir ļoti motivētas mērķu sasniegšanai, tāpēc esmu pārliecināta, ka varēsim panākt pozitīvas pārmaiņas valsts uzņēmējdarbības vidē, lai veidotu pievilcīgāku un drošāku investīciju klimatu visiem,” pauž FICIL valdes priekšsēdētāja.

Elksniņa- Zaščirinska kopš 2020. gada ir FICIL valdes locekle, pildot valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. No šā gada marta valdes priekšsēdētājas vietnieka amatos ievēlēti "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts, un "Schwenk Latvija" valdes priekšsēdētājs Reinholds Šneiders,

FICIL ir nevalstiska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu kapitāla uzņēmumi no dažādām nozarēm, ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā un Rīgas Ekonomikas augstskola. FICIL mērķis ir, izmantojot tās biedru pieredzi un zināšanas, sniegt rekomendācijas valsts pārvaldes institūcijām uzņēmējdarbības vides pilnveidošanai Latvijā un konkurētspējas uzlabošanā ārvalstu investīciju piesaistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!