Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Baltijas valstīs lielākās mediju grupas AS "Ekspress Grupp" ieņēmumi pirmajā pusgadā pieauguši par gandrīz ceturtdaļu, t.i., 23%, turklāt uzņēmuma peļņa, neskatoties uz resursu cenu pieaugumu, kāpusi par 12%, liecina jaunākie finanšu rezultāti.

"Ekspress Grupp" konsolidētie ieņēmumi 2022. gada otrajā ceturksnī bija 16,4 miljoni eiro un tīrā peļņa - 1,27 miljoni eiro. Gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ieņēmumi pieauga par 23% līdz 29,8 miljoniem eiro un tīrā peļņa – par 12% līdz 0,76 miljoniem eiro. Digitālie ieņēmumi 2022. gada pirmajos sešos mēnešos palielinājās par 28%, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, un digitālie ieņēmumi veidoja 76% no grupas kopējiem ieņēmumiem.

"Ekspress Grupp" otrā ceturkšņa ieņēmumi atbilst plānotajam, informē valdes priekšsēdētāja Mari-Līsa Rītsalu (Mari-Liis Rüütsalu). "Grupas tiešsaistes reklāmas pārdošanas apjomi bija spēcīgi, ko noteica visa tirgus izaugsme, kā arī klientiem sniegtie īpaši elastīgie digitālās reklāmas risinājumi. Reklāmas klienti arvien lielāku daļu savu līdzekļu iegulda tiešsaistes kanālos, kas paver jaunas iespējas "Ekspress" grupas uzņēmumiem," skaidro vadītāja.

Mari-Līsa Rītsalu piebilst, ka, lai gan pirmajā pusgadā izaugsme bija spēcīga, mediju grupa apzinās augstākus riskus, kas izriet no vājākas ekonomikas gada otrajā pusē, un ir gatava ātri uz to reaģēt. Tīrās peļņas pieaugumu bremzējušas augstākas darbaspēka un resursu, galvenokārt papīra, elektrības un pakalpojumu, cenas.

"Ekspress Grupp" digitālo abonementu skaits jūnija beigās, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pieauga par 34% un sasniedza 151 tūkstoti abonementu.

"Ekspress Grupp" nozīmīgs notikums bija līguma noslēgšana par ziņu aģentūras ELTA iegādi Lietuvā. Darījuma mērķis ir pilnveidot un modernizēt ziņu aģentūru ar simts gadu pieredzi, piedāvājot mūsdienīgu un objektīvu informācijas avotu Lietuvas un ārvalstu medijiem, kā arī veicināt konkurenci Lietuvas mediju tirgū.

AS "Ekspress Grupp" ir vadošā Baltijas mediju grupa, kuras galvenie darbības virzieni ir interneta mediji, laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošana. Grupa pārvalda arī elektronisko biļešu tirdzniecības platformu un biļešu kases Igaunijā un Latvijā. "Ekspress Grupp", kas savu darbību uzsāka 1989. gadā, nodarbina vairāk nekā 1400 cilvēkus, tai pieder vadošie interneta mediji Baltijas valstīs un populārākie dienas un nedēļas laikraksti, kā arī lielākā daļa populārāko žurnālu Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!