"Rīgas dzirnvanieks", ražas pieņemšana - 3
Foto: Publicitātes foto

Graudu pārstrādes uzņēmums "Rīgas dzirnavnieks" piektdien, 5. augustā, pieņēmis pirmo graudu ražu, kas bija kvieši. Tā atvesta no Ogres zemnieku saimniecības, ar kuru uzņēmums sadarbojas 30 gadus, tādējādi atklājot jauno ražas sezonu.

Pirmā raža nozīmē, ka intensīvā darba sezona ir sākusies un turpmākos mēnešus uzņēmums strādās līdz pat 18 stundām diennaktī, lai operatīvi apkalpotu visus lauksaimniekus, kuri ir gatavi nodot graudus.

"Šogad graudu nodošana sākusies līdzīgā laikā kā citus gadus, ko ietekmējuši laikapstākļi. Lauksaimnieki ir ļoti atkarīgi no tā, vai ir saulains vai lietains, jo katra stunda jāizmanto tā, lai graudi tiktu ievākti pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk, lai dažādu apstākļu dēļ neciestu raža kopumā," teic "Rīgas dzirnavnieks" tirdzniecības un loģistikas direktore Iveta Švarce. Pieņemot graudus, tiek veiktas arī ekspress analīzes uz vietas, pārbaudot to mitrumu, proteīnu, tilpummasu un citus rādītājus, lai pēc tam graudus sašķirotu atbilstoši to kvalitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!