Fazer tostermaižu produkcijas ražošanas līnija - 3
Foto: Publicitātes foto

"Fazer Latvija" ražotnē Ogrē trešdien svinīgi atklāta jauna tostermaižu produkcijas ražošanas līnija, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums investējis 3,8 miljonus eiro jaunās ražošanas līnijas attīstībā un tā palielinās ražošanas jaudu par 30%, tādējādi nodrošinot pircējus ar jau pieprasītiem un jauniem produktiem ar pievienoto vērtību.

"Esam priecīgi, ka šodien varam svinīgi atklāt jauno tostermaižu ražošanas līniju, jo lai arī maizes ražotāji pēdējos gados ir bijuši spiesti strādāt sarežģītos apstākļos, maizes tirgum kopumā piedzīvojot lejupslīdi, "Fazer Latvija" ir izdevies palielināt savu svaigi fasētās maizes tirgus daļu Latvijā līdz vairāk nekā 21%. Kopumā tostermaizes segments pēdējos gados ir kļuvis par vienu no pieprasītākajiem Latvijā un tās patēriņš pēdējo 2 gadu laikā ir pieaudzis par 12%. Tādēļ, sekojot līdzi pircēju paradumu maiņai un izmaiņām maizes produktu kategorijā, "Fazer Latvija" ir aprīkojis "Fazer" ražotni Ogrē ar modernu tostermaižu ražošanas līniju," atklāj "Fazer Bakery Baltic" vadītāja Anne Mere.

""Fazer Latvija" ceptuvē Ogrē dienā tiek saražotas ap 21 tonnu dažādu tostermaizes vienību un mūsu ceptā tostermaize tiek piedāvāta pircējiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā. Jaunā tostermaižu produkcijas līnija ne tikai palielinās esošo ražošanas jaudu par 30%, bet arī sniegs iespēju paplašināt jau esošo sortimentu, sekojot līdzi augošajam pieprasījumam pēc tostermaizes pircēju vidū, kā arī samazinās CO₂ izmešu daudzumu uz saražoto produkcijas apjomu," stāsta "Fazer Latvija" ražošanas vadītājs Kalvis Fjodorovs.

"Jaunās līnijas uzstādīšanas process sākās ar godam nokalpojušās 45 gadus vecās baltmaižu līnijas demontāžu un tās uzstādīšanā kopumā tika investēti 3,8 miljoni eiro, kas padara šo par līdz šim lielāko investīciju ražotnē kopš 2015. gada, kad maiznīcā tika atklāta "Fazer" kūku un konditorejas izstrādājumu ražošanas vienība," turpina Fjodorovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!