Foto: LETA

Latvija ražo nozīmīgu materiālu avotu Somijas celulozes un papīra rūpniecībai, kam ir būtiska loma ekonomikā, norādīja Somijas vēstniece Latvijā Anne Saloranta.

Somijas tirdzniecības kameras Latvijā valdes priekšsēdētājs Arnis Pooks kameras 30. jubilejas svinībās uzsvēra, ka Somijas uzņēmējus un investorus aizvien vairāk interesē tuvējie tirgi, tostarp Latvija. Viņš pauda, ka visas indikācijas liecina, ka sadarbība ar Somiju katru gadu abpusēji attīstīsies aizvien vairāk.

Tāpat Pooks atzīmēja, ka līdzšinējos darbības gados organizācija aktīvi sniegusi atbalstu Latvijas uzņēmējiem, kuri vēlas iekarot Somijas tirgu, kā arī veicinājusi jaunas iespējas biznesā Latvijā, atbalstot somu uzņēmējus, kuri vēlas saglabāt savas uzņēmējdarbības tradīcijas arī Latvijā.

Savukārt Saloranta uzsvēra, ka Latvija ražo nozīmīgu materiālu avotu Somijas celulozes un papīra rūpniecībai, kam ir būtiska loma Somijas ekonomikā. "Ir arī citi produkti, piemēram, dažādas iekārtas un transporta aprīkojums, kuru eksportā uz Somiju arī vērojams apjoma pieaugums. Tendence ir augšupejoša, turklāt, tirdzniecība dažādojas, kas ir ļoti pozitīvi. Esmu gandarīta, ka arī daudzi Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi ir ieinteresēti izpētīt Somijas tirgu, un pateicīga Somijas tirdzniecības kamera Latvijā par atbalstu šajā procesā," teica Saloranta.

Pooks savā uzrunā izcēla arī Latvijas biznesa vides izaugsmi. "Somijas investori Latvijā bija arī pirms 30 gadiem, izrādot interesi par ļoti dažādām jomām, taču tolaik gandrīz ikvienā somu uzņēmuma vadībā bija kompānijas pārstāvji no Somijas. Latviešu pieredze biznesā tikai veidojās. Somi izglītoja un apmācīja vietējos darbiniekus, daļa no viņiem tagad jau kļuvuši par lielo somu uzņēmumu vadītājiem," teica Pooks.

Somijas tirdzniecības kamera Latvijā (FCCL) ir nevalstiska, politiski neitrāla organizācija, kura darbojas saskaņā ar tās biedru interesēm. FCCL ir arī Somijas Tirdzniecības kameras biedrs, sniedzot atbalstu latviešu uzņēmumiem Somijā. FCCL sadarbojas arī ar citām aktīvākajām tirdzniecības kamerām Latvijā, t.sk. arī pārējām Ziemeļvalstu tirdzniecības kamerām. FCCL Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!