Foto: LETA

Modes un izklaides centrs "Rīga Plaza" ir ieguvis BREEAM sertifikātu, kas nozīmē, ka tirdzniecības centra ēka atbilst augstākajiem energoefektivitātes un ilgtspējības standartiem, izmantojot videi un lietotājiem draudzīgus risinājumus.

Patlaban ir saņemts sertifikāts par esošo ēkas līmeni, savukārt tuvākajā laikā tiks veikti uzlabojumi, lai saņemtu sertifikātu ar augstāku novērtējumu.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessement Method) ir pasaulē visbiežāk lietotā metode, ar kuru tiek vērtētas un sertificētas ilgtspējīgi uzbūvētas ēkas. BREEAM sertificētas ēkas pasaulē tiek atpazītas kā videi un lietotājam draudzīgi, resursu efektīvi būvniecības piemēri.

Pateicoties rūpīgi pārdomātajai plānošanai, būvniecībai, materiālu, tehnoloģiju un sistēmu izvēlei, ēkas darbojas kā vienota, efektīva sistēma, demonstrējot labāko praksi virs normatīvos noteiktā.

Saņemtais BREEAM sertifikāts apliecina rūpes un centienus nodrošināt patīkamu atmosfēru darbiniekiem un apmeklētājiem, kā arī uzņemties atbildību par resursu ilgtspējīgu izmantošanu un dabas saudzēšanu, saka centra īpašnieka "Summus Capital" valdes loceklis Hanness Pīls (Hannes Pihl). Vienlaikus saņemtais sertifikāts motivē turpināt strādāt pie jau aizsāktiem projektiem, kā arī realizēt jaunas idejas, lai kļūtu videi un sabiedrībai vēl draudzīgāki.

Sertifikāts apstiprina, ka "Rīga Plaza" efektīvi izlieto enerģiju, aizsargā vidi un nodrošina augstu komforta līmeni tajā strādājošiem cilvēkiem.

BREEAM sertifikācijas process tika veikts sadarbībā ar Lietuvas uzņēmumu "Vesta Consulting". Lai saņemtu sertifikātu, veikts tirdzniecības centra audits, novērtējot vairākas kategorijas, kas saistītas ar darba apstākļiem, ilgtspējas rādītājiem, infrastruktūru u.tml. Sertifikācija ir sadalīta divās daļās – pirmā ir ēkas sertifikācija esošajā līmenī. Šī posma sertifikācija norisinājās deviņus mēnešus, un patlaban šis etaps ir noslēgts. Nākamajā etapā plānots uzlabot ēkā izmantotos risinājumus, lai iegūtu sertifikātu ar vēl augstāku novērtējumu.

"Rīga Plaza" ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā. 2020. gadā par centra īpašniekiem kļuva nekustamā īpašuma investīciju kompānija "Summus Capital". Tā apsaimniekošanu veic starptautiskā nekustamo īpašumu pakalpojumu kompānija "Colliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!