Foto: Publicitātes foto
Biznesa augstskola "Turība", ieviešot dažādus energotaupības pasākumus, šobrīd samazinājusi par 28% elektroenerģijas patēriņu, salīdzinot ar 2019. gada septembri, kad augstskolā studenti līdzīgi kā šobrīd studēja klātienē, un par 12% - salīdzinot ar 2021. gada septembri, kad mācības notika tikai attālināti.

"Viennozīmīgi, ka energokrīzes iespaidā darbs pie dažādu energoefektivitātes risinājumu ieviešanas tika pasteidzināts, un mēs pie šiem rezultātiem neapstāsimies, bet turpināsim tālāk aktīvi darboties šajā virzienā, lai modernizētu augstskolas vidi un tajā ieviestu ilgtspējīgus risinājumus," norāda "Turības" valdes loceklis Imants Bergs.

Biznesa augstskola "Turība" jau īsteno un turpina ieviest dažādus energotaupības pasākumus, lietderīgi izmantojot esošos resursus un samazinot izmaksas par energoresursiem un apkuri. Tiek modernizēta apkures sistēma, kas ļaus samazināt kurināmā patēriņu, līdz ar to arī samazinot apkures izmaksas. Tāpat augstskolā ir nomainīti apgaismes ķermeņi no parastajām dienas gaismas spuldzēm uz efektīvo LED apgaismojumu, kas attiecīgi ļauj samazināt elektroenerģijas patēriņu. Lai vēl vairāk mazinātu elektrības izmaksas, augstskolā papildu tiek atslēgti lielākie elektroenerģijas patērētāji, kas būtiski neietekmē augstskolas darbību, piemēram, gaisa kondicionieri, sildītāji un lielā strūklaka "Turības" kvartālā.

Tiek sekots līdzi apgaismojumam koplietošanas telpās, proti, tiek veikts apgaismes zonējums un uzstādīti sensori, kas pēc noteikta perioda izslēdz gaismas, ja šajās telpās neviens neatrodas. Tāpat būtiska loma ir cilvēku informētībai un izpratnes radīšanai, tāpēc pastāvīgi tiek atgādināts un informēti darbinieki par darba tehnikas un citu iekārtu efektīvu un racionālu lietojumu.

Turpinot Biznesa augstskolas "Turība" virzību uz ilgtspējību, notiek darbs pie saules paneļu projekta īstenošanas - uzstādot saules paneļus uz augstskolas ēku jumtiem, iegūto enerģiju varētu izmantot augstskolas vajadzībām.

Attiecībā uz studiju procesu šobrīd nav plānotas kādas izmaiņas – studijas notiek klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!