Foto: Pixabay
Aizvadītajā nedēļā Baltijā elektroenerģijas cenas samazinājās. Latvijā nedēļas vidējā elektroenerģijas cena bija 187,59 EUR/MWh, Lietuvā – 187,63 EUR/MWh, kas vienoti samazinājās par 7% pret iepriekšējās nedēļas datiem, "Delfi Bizness" informēja AS "Latvenergo"

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, Igaunijā elektroenerģijas cena samazinājās par 3% līdz 172,33 EUR/MWh. Aizvadītajā nedēļā arī lielākajās Eiropas valstīs novērots elektroenerģijas cenu samazinājums. Tikmēr "Nord Pool" sistēmas cena kāpa par 27% līdz 84,59 EUR/MWh.

"Latvenergo" skaidro, ka aizvadītajā nedēļā "Nord Pool" sistēmas cenas pieaugumu galvenokārt veicināja vēja staciju izstrādes kritums par 28%, turklāt elektroenerģijas patēriņš "Nord Pool" reģionā pieauga par 6%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Baltijas elektroenerģijas cenu mērenu samazinājumu ietekmēja energoproduktu, īpaši dabasgāzes, cenu samazinājums.

Nord Pool reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 7369 GWh, un izstrādes apjomi 7519 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs pieauga par 2% līdz 494 GWh. Latvijā elektroenerģijas patēriņš bija 125 GWh jeb par 1% lielāks nekā nedēļu iepriekš. Igaunijā patēriņš kāpa par 6% līdz 155 GWh. Savukārt Lietuvā pieprasījums pēc elektroenerģijas samazinājās par 1% un bija 214 GWh.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs palika iepriekšējās nedēļas līmenī, un tika saražotas 268 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrādes apjomi samazinājās par 7% līdz 42 GWh. Igaunijā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 4% līdz 141 GWh. Savukārt Lietuvā ražošanas apjomi pieauga par 10% līdz 85 GWh.

Aizvadītajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 34%, Igaunijā – 91%, bet Lietuvā – 40%. Baltijas valstīs tika saražoti 54% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!