Foto: AFP/Scanpix

Elektrovairumtirdzniecības uzņēmums SIA "Baltijas elektro sabiedrība", kas ietilpst "Würth" grupā, pērn sasniedzis labāko rezultātu darbības laikā – 28,979 miljonus eiro, ziņo kompānija.

Tas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā 2021. gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 15,179 miljoni eiro. Uzņēmuma peļņa pērn bijusi 402,45 tūkstoši eiro. Pērn pieaudzis arī darbinieku skaits par 20%.

Nozarē turpinās zaļās politikas sekmētas pārmaiņas, kas sevī ietver jaunus un mūsdienīgākus elektroenerģijas risinājumus gan ar apgaismojumu saistītos inženiertīklu izbūvē, gan arī elektroenerģijas patēriņā, skaidro SIA "Baltijas elektro sabiedrība" valdes priekšsēdētājs. Edgars Bergholcs, prognozējot, ka izaugsme turpināsies arī nākamos gadus. Latvijā notiek pakāpeniska pāreja uz energoefektivitāti, kas arī ir galvenais atslēgas vārds nozares izaugsmei.

Ēku attīstītāji vai īpašnieki nolemj mainīt ar apgaismojumu saistītas sistēmas, izvēloties energoefektīvus produktus.

"Augusi ir visa "Würth" grupa gan Baltijā, gan pasaulē, kas nozīmē, ka tās darbības stratēģija ir ilgtspējīga un spēj pielāgoties visa veida tirgus izmaiņām. Latvijā mūsu stratēģijas pamatā ir samazināt uzņēmējdarbības riskus, paplašinot darbības jomas un rūpējoties par augstu izpildes kvalitāti. Vienlaikus attīstām vairākas darbības nišas," stāsta Edgars Bergholcs.

Pērn uzņēmums sāka darbību saules paneļu uzstādīšanā privātmājām un arī saules parku izbūvē lielajiem pasūtītājiem, tādā veidā paplašinot darbības jomas. Uzņēmums ir kļuvis par vienu no desmit lielākajiem saules paneļu aprīkotājiem privātmājām.

2022.gada nogalē sabiedrība paplašināja filiāļu tīklu reģionos, atklājot septīto filiāli Talsos. Līdz šim uzņēmums darbojās ar divām filiālēm Rīgā, Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā un Jēkabpilī.

Attīstot pakalpojumu portfeli, ieviests jauns produkts – zemsprieguma sadaļņu un automātikas paneļi, kas nodrošina vissarežģītāko elektronikas sistēmu komplicētus risinājumus būvēm.

"Baltijas elektro sabiedrība" nodrošina risinājumus ārējo un iekšējo inženiertīklu un apgaismojuma izbūvei, ūdensapgādei, telekomunikācijām un saules paneļu un parku ierīkošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!