Svaigpiena cena turpina kristies, un Latvijas lauksaimnieki šā gada janvārī bija spiesti pārdot svaigpienu par vidēji 42,8 centiem kilogramā Tas aizvien vairāk samazina iespējas strādāt tā, lai piensaimnieki varētu nopelnīt un ilgtermiņā turpināt darbību, un sekas jau ir redzamas, atzīst nozares pārstāvji.
Salīdzinot ar kaimiņvalstīm, Latvijā iepirkuma cena ir viszemākā. Lietuvā un Igaunijā svaigpiens litrā maksā aptuveni 3 līdz 5 centus kilogramā dārgāk. Arī Eiropas Savienībā vidēji cena ir augstāka.
Kāda ir situācija nozarē un kas gaidāms nākotnē, skaidro "Delfi Bizness".
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv