Foto: Shutterstock

Eiropas Sociālās uzņēmējdarbības tīkls "Euclid Network", kas apvieno organizācijas 21 valstī, jau trešo reizi ir izveidojis Eiropas līmeņa topu sievietēm, kuras darbojas sociālajā uzņēmējdarbībā. Starp 100 Eiropas mēroga sociālās uzņēmējdarbības līderēm šogad iekļautas četras nozares pārstāves no Latvijas, informē Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija.

No vairāk nekā 900 nominētajām sievietēm žūrija izvēlējās 100 sievietes, kurām piemīt izcilas līdera prasmes un apņemšanās darīt vairāk, iedvesmojot ar savu piemēru arī citas sievietes izmantot savu potenciālu sociālajā uzņēmējdarbībā. Sievietes, kuras ir nominētas šajā topā, ir veiksmīgi īstenojušas dažāda mēroga sociālos projektus ar pozitīvu sociālo ietekmi un tādējādi piedalījušās ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

Topā no Latvijas iekļauta Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Regita Zeiļa, Sabiedriskās politikas centra "Providus" galvenā pētniece Agnese Frīdenberga, sociālās uzņēmējdarbības akceleratora "New Door" izveidotāja un vadītāja Diāna Lapkis un sociālā uzņēmuma – zvanu centra "Sonido" – dibinātāja un vadītāja Inga Muižniece, kura šajā topā iekļūst atkārtoti.

Viss tops pieejams šeit: https://ej.uz/Sievietes100

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!